ua en ru

Яценюк анонсував закон про державний прапор України

Яценюк анонсував закон про державний прапор України Фото: Арсеній Яценюк

У законі передбачена присяга на вірність Україні

До Верховної Ради буде внесено проект закону про державний прапор і присягу на вірність Україні. Про це сьогодні, 23 серпня, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час церемонії урочистого підняття державного прапора України у Львові, повідомили у прес-службі Кабінету міністрів.

"Настав час, щоб в Україні було прийнято закон України про державний прапор. І такий закон буде внесений до парламенту", - зазначив Яценюк. За його словами, цей закон передбачає повагу до національного символу держави, визначає, що в кожній державній установі, у кожній школі, в кожній лікарні і на кожному подвір'ї повинен майоріти український державний прапор.

При цьому прем'єр додав, що частиною закону про державний прапор України має бути введення присяги на вірність Україні, "коли кожен українець, кожна дитина в кожній школі, студент і депутат парламенту складає присягу на вірність українській державі - присягу не тільки словами, а серцем і духом, присягу країні, яка бореться і перемагає, країні, яка незламна".

Крім того, як нагадав Яценюк, національний прапор української держави "безпосередньо пов'язаний зі Львовом": у 1988 р. один з учасників Товариства Лева першим підняв державний прапор країни.

"Далі наш національний прапор став невід'ємною частиною української незалежності. Зараз весь світ знає, що це прапор держави, яка бореться за свою незалежність... проти російської агресії. І це прапор держави, яка перемагає", - зазначив глава уряду, додавши, що державний прапор і незалежність - це нерозривні поняття.

"Під цим прапором зараз воюють наші воїни проти російської військової агресії. Україна будує своє європейське майбутнє під нашим українським прапором", - сказав підкреслив Яценюк.

Як повідомляється, церемонія підняття державного прапора України відбулася на площі біля Львівської обласної держадміністрації. Слідом за цим були підняті прапори, під якими служили воїни в зоні АТО: прапор Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, прапор 45-го полку Національної гвардії України, прапор 703-го інженерного полку Збройних сил України, прапор 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗС України м. Броди, 24-ї механізованої бригади, державний прапор України 3-ї аеромобільно-десантної роти 1-го аеромобільно-десантного батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк перебуває з робочою поїздкою у Львівській обл. Після участі в офіційних заходах з нагоди Дня державного прапора України, заплановано участь глави Кабміну і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в урочистій церемонії складення присяги працівниками підрозділів патрульної поліції Львова. Крім того, Яценюк ознайомиться з ходом виконання ремонтних робіт на автодорозі Н-09 Мукачево-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів.

Зазначимо, що сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День державного прапора.