ua en ru

Ціни на українському ринку цукру знизилися на 11%, - "Держзовнішінформ"

Оптові ціни на цукор в Україні з 4 по 11 березня 2015 року знизилися до 13 тис. грн/т, при цьому вартість товару за тиждень зменшилася в середньому на 11%, порівняно з 4 березня, коли ціна становила 14 тис. 500 грн/т. Про це заявив експерт відділу агропромислового комплексу ДП "Держзовнішінформ" Євген Томашевський, повідомили у прес-службі держпідприємства.

"За останній місяць український ринок цукру характеризувався різкими ціновими змінами. Так, після стрімкого зростання вартості солодкого продукту в середині лютого (через девальвацію гривні), ціни на даний товар почали знижуватися. Основною причиною зниження вартості стало зміцнення курсу національної валюти, яке спостерігається у країні з початку березня", - прокоментував ситуацію експерт.

За словами Томашевського, пропозиція цукру на внутрішньому ринку більш ніж достатня для покриття споживчих потреб. Так, виробництво цукру в поточному сезоні склало 2,2 млн тонн, тоді як споживання - 1,7 млн ​​тонн.

Нагадаємо, як повідомили на початку березня у Продовольчій і сільськогосподарській організації ООН (ФАО), світові ціни на цукор у лютому знизилися.