ua en ru

Царнаев визнав провину у вибухах на Бостонському марафоні

У суді Бостона, який почав розгляд у справі про терористичні вибухи на Бостонському марафоні, адвокат Джохара Царнаева заявила присяжним про визнання підзахисним своєї вини, передає BBC.

Вона планує довести присяжним, що Царнаев, якому загрожує смертна кара, опинився під впливом свого старшого брата Тамерлана. Йому пред'явили понад 30 звинувачень, в тому числі у вбивстві поліцейського вже після вибухів.

У залі суду були присутні постраждалі від теракту, в тому числі і ті, хто став в результаті вибухів інвалідом.

Прокурор заявив, що підірвані бомби по своєму типу схожі на ті, які часто використовують терористи з метою нанести максимальну кількість каліцтв.

Нагадаємо, в квітні 2013 р. три людини, у тому числі восьмирічний хлопчик, були вбиті під час вибуху двох вибухових пристроїв на Бостонському марафоні. В результаті теракту понад 260 людей отримали поранення. Подальша стрілянина в Массачусетському інституті забрала життя одного поліцейського.

Тамерлан Царнаев загинув під час спецоперації в ніч на 19 квітня. Його братові вдалося втекти, однак незабаром він був затриманий. З важкими пораненнями Джохар Царнаев був госпіталізований.