ua en ru

Троян розповів деталі переходу міліції в поліцію у Київській області

Троян розповів деталі переходу міліції в поліцію у Київській області Фото: Вадим Троян

Перше завдання - це переатестація особового складу

Першим завданням під час реформи МВС та переходу міліції в поліцію в Київській області є переатестація особового складу. Про це під час прес-конференції повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Київській області Вадим Троян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перше завдання - це переатестація особового складу. Ми з вами мали на 6 число - те, що 8990 чоловік написали заяву про звільнення з МВС та можливість їх переходу до Національної поліції Київської області. Що це значить? Всі співробітники наші були звільненні, але згідно з законом і законодавством, вони мають право і можливість перейти в Національну поліцію. Але перед цим їм треба пройти і получити три позитивних рекомендацій з таких управлінь: це - податкова інспекція, управління внутрішньої безпеки України та кадрова поліція Головного управління в Київській області. Якщо співробітник має негативну рекомендацію з однієї з цих інстанцій, він не має право допускатися до атестаційної комісії. Цю людину... він може оскаржити це рішення через сайт МВС України. Вони розглянуть окремо в центральній атестаційній комісії Міністерства внутрішніх справ", - повідомив він.

За його словами, негативні рекомендації вже мають майже 1000 осіб.

"970 чоловік мають якраз негативні рекомендації", - сказав Троян.

Водночас Вадим Троян зазначив, що майже 2 тис. працівників будуть виведені з-під підпорядкування обласного управління і будуть направлені до Головного апарату МВС.

"1889 чоловік ми, згідно з реформою МВС, перенаправляємо до Головного апарату Міністерства внутрішніх справ. Це - в рамках реформи таких підрозділів, як з боротьби з наркозлочинністю, з економічною злочинністю, кіберзлочинністю та ін", - сказав Троян.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Київській області, пройти переатестацію зможуть понад 6 тис. осіб.

"У нас залишається за Київською областю в остатку 6131 співробітник, які мають право пройти переатестацію. І вони мають доступ до атестаційних комісій", - заявив Троян.

Разом з тим, Троян повідомив, що поставленою метою є переатестація усіх співробітників до кінця року.

"До кінця цього року ми поставили собі мету про те, що всі 6131 людей пройдуть тести і зможуть отримати доступ до роботи, і будуть назначені як уже поліцейські", - заявив він.

Водночас Вадим Троян повідомив, що хоче збільшити склад за рахунок інспекторів та патрульних в Київській області ще майже на 1000 осіб.

"Я хочу збільшити як раз інспекторів - те, що ми плануємо - і патрульну службу. Я хочу їх збільшити приблизно на 800-1000 людей. І ми плануємо мати 7000 десь чоловік", - зазначив начальник Київської обласної поліції.

Також планується реорганізація районних та міських управлінь в області - створення так званих кущів за рахунок об'єднання окремих управлінь.

"В київській області буде у нас тепер 12 "кущів". Буде призначено 12 базових органів. Не 28, а 12", - повідомив Троян.

Водночас він уточнив, що в райцентрах представництва поліції залишатимуться.

"Там буде районний підвідділ. Відділення буде. Там будуть всі практики. Там просто не буде адміністративного корпусу, не буде завантаження маси керівників", - сказав він.

Також, за словами начальника Головного управління Національної поліції у Київській області Вадима Трояна, з лютого 2016 року планується запустити єдиний call-центр, який прийматиме виклики з усієї області на екстренну телефонну лінію "102".

"Буде мапа величезна. Ми будемо бачити в онлайні всі патрулі, де знаходяться. Це буде зв'язок у них покращений. І це вже є у Василькові, в Обухові, наприклад. І це буде єдина чергова частина. Це просто буде одна база. Вона буде будуватись в єдиний call-центр, який буде знаходитись в цьому управлінні. І вже направлятись патрульні, які будуть поблизу, на те місце, де був виклик. Це приблизно вже пілотний проект, але він уже створюється, і ми його запускаємо в лютому місяці", - заявив він.

Нагадаємо, 7 листопада, де-юре припинила своє існування міліція, її замінила Національна поліція.