ua en ru

Тристороння зустріч щодо газу може пройти в кінці вересня, - Єврокомісія

Тристороння зустріч щодо газу може пройти в кінці вересня, - Єврокомісія Фото: Мігель Аріас Каньете

Переговори пройдуть на рівні міністрів

Тристороння зустріч щодо постачання російського газу в Україну за участю Європейської комісії може відбутися наприкінці вересня 2015 р. Про це сьогодні заявив сьогодні на брифінгу комісар Євросоюзу з енергетики і кліматичних впливів Мігель Аріас Каньете, передає Reuters.

За умови досягнення домовленості "скоріше за все, відбудеться тристороння зустріч на рівні міністрів у кінці вересня", - повідомив Аріас Каньете.

Нагадаємо, попередній раунд переговорів на рівні міністрів України і Росії за участю ЄС, який пройшов у Відні в кінці червня, закінчився нічим. Після тих переговорів український "Нафтогаз" призупинив закупівлю газу у російської компанії "Газпром".

"Важливою умовою відновлення закупівлі російського газу є узгодження тимчасової позиції щодо спірних пунктів контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" на термін мінімум до завершення I кварталу 2016 р. Домовленості мають бути встановлені й закріплені таким чином, що надасть кожній із сторін впевненість у їх виконанні. Питання остаточних розрахунків між "Нафтогазом" і "Газпромом" буде вирішено в ході арбітражного розгляду щодо контракту на поставку газу між "Нафтогазом" і "Газпромом" в Арбітражному інституті Стокгольма", - повідомляли в прес-службі "Нафтогазу".

Зазначимо, як повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, переговори по газу повинні відбудуться у Відні (Австрія) 27-28 серпня. За словами Демчишина, у зустрічі точно очікується участь України і Єврокомісії, однак РФ не підтвердила своєї участі у зустрічі.