ua en ru

Тристороння контактна група з Донбасу сьогодні знову збереться в Мінську

Тристороння контактна група з Донбасу сьогодні знову збереться в Мінську Фото: спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдик

Зустріч розпочнеться о 15:00

У Мінську (Білорусь) сьогодні, 7 липня, о 15:00 відбудеться засідання тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі.

На зустрічі планується обговорити всі питання, пов'язані з мінськими угодами. Крім того, перед зустріччю контактної групи відбудуться засідання всіх чотирьох робочих підгруп: з безпеки, економічних, політичних і гуманітарних питань.

В ході зустрічі також планується підписати угоду про відвід з лінії зіткнення важких видів озброєнь калібром менше 100 мм. Рішення про відвід такого озброєння було досягнуто на зустрічі міністрів закордонних справ "нормандської четвірки".

Попередня зустріч контактної групи проходила 23 червня. Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) назвали ці переговори "дуже непростими".

За підсумками зустрічі представник так званої "Донецької народної республіки" заявив, що робоча підгрупа з політичних питань буде збиратися щотижня. У свою чергу в так званій "Луганської народної республіки" заявили, що в ході зустрічі контактної групи намітився певний зрушення в питанні обміну полоненими.

Відзначимо, що сьогоднішнє засідання контактної групи вперше пройде під головуванням нового представника ОБСЄ Мартіна Сайдика.