ua en ru

Тристоронні переговори щодо газу не дали результатів, - Єврокомісія

Тристоронні переговори щодо газу не дали результатів, - Єврокомісія Фото: єврокомісар Марош Шефчович

Подальші консультації можуть бути продовжені

Тристоронні переговори по газу між Україною, Росією і Європейським союзом не дали результатів. Це випливає з повідомлення прес-служби Європейської комісії.

"Сьогодні тристоронні консультації ще раз показали, що всі сторони згодні в головних принципах, необхідних для забезпечення стабільної та безперебійної поставки газу в Україну і транзиту в ЄС. Переклад цих принципів у спільно узгоджену остаточну домовленість вимагає подальшої роботи. Також зустріч показала сьогодні, що сторони раніше далекі один від одного. Ми домовилися, що комісія буде висувати ідеї, щоб підготувати наступні кроки, так що наступна консультація може відбутися. Ми будемо використовувати літо, щоб почати підготовку до наступного зимового сезону", - повідомив віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович.

Нагадаємо, сьогодні у Відні закінчилися газові переговори між Україною, Росією і Єврокомісією. У переговорах взяли участь міністри енергетики України і Росії Володимир Демчишин і Олександр Новак, а також представник Єврокомісії Марош Шефчович. Сторони повинні були домовитися про умови постачання газу на третій квартал 2015 року. Україна навіть розраховувала продовжити угоду до квітня 2016 р.

Європейська комісія виступила в якості посередника в черговому раунді тристоронніх переговорів. Відзначимо, попередній пакет завершився 30 березня 2015 р. і був частково продовжений обома сторонами до 30 червня 2015 р.