ua en ru

Трамп розглядає "всі варіанти" дій після запуску ракети КНДР

Трамп розглядає "всі варіанти" дій після запуску ракети КНДР Фото: Дональд Трамп (Gage Skidmore)

КНДР запустила ракету в ніч з 28 на 29 серпня в бік Японії

Президент США Дональд Трамп попередив, що розглядає "всі варіанти" дій після того, як Північна Корея запустила ракету в бік Японії. Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву глави Білого дому.

"Світ отримав останнє гучне і ясне повідомлення Північній Кореї: цей режим зневажає своїх сусідів, усіх членів ООН і мінімальні стандарти прийнятного поведінки в міжнародній політиці", - говориться в заяві президента США.

За словами Трампа, "загрози і дестабілізуючі дії" з боку КНДР тільки підсилюють ізоляцію Пхеньяна.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе після цього пообіцяв зробити "все необхідне" для того, щоб захистити громадян Японії.

Також головний секретар японського кабміну Есихидэ Суга заявив, що Токіо вживатиме у відповідь "відповідні кроки".

Крім того, представники країни в ООН висловили КНДР протест, вимагаючи у зв'язку з інцидентом скликання засідання Ради Безпеки міжнародної організації.

Зазначено, що це четверта ракета Північної Кореї, запущена за чотири дні - Пхеньян провів випробування трьох балістичних ракет малого радіусу дії, одна з яких не вдалася, з провінції Канвон, яка приземлилася у воді у Корейського півострова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ніч з 28 на 29 серпня КНДР в черговий раз запустила ракету в бік Японії. Відзначається, що, перш ніж впасти в море, снаряд пролетів над північними регіонами Японії. При цьому уряд Японії не вжило ніяких зусиль, щоб збити ракету.

Повідомляється, що ракета розпалася на три частини і впала в Тихому океані в 1180 км на схід від мису Эримо на острові Хоккайдо. Інформації про постраждалих і матеріальний збиток в результаті запуску ракети поки не надходило.