ua en ru

Трамп звинуватив обидві сторони протестувальників у зіткненнях в Шарлотсвіллі

Трамп звинуватив обидві сторони протестувальників у зіткненнях в Шарлотсвіллі Фото: протести в Шарлотсвіллі (twitter.com/RealAlexRubi)

12 серпня відбувся наїзд на протестувальників у штаті Вірджинія

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп 15 серпня в черговий раз звинуватив "обидві сторони" в насильстві, яке спалахнуло в кінці минулого тижня в місті Шарлотсвілл в штаті Вірджинія. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, Трамп заявив, що не всі відомі факти про зіткненнях, які призвели до загибелі людей, в ході яких і ліві, і праві угруповання застосували силу.

Відповідаючи на питання журналістів, Трамп повернувся до своїх попередніх коментарів, зроблених у суботу, 12 серпня, звинувативши "багато сторони" у насильстві в Шарлоттсвіллі. Однак у понеділок він прямо засудив неонацистські групи.

"Вони зіткнулися один з одним з кийками ... було жахливо спостерігати за подіями", - сказав Трамп репортерам на прес-конференції, що присвячувалася інфраструктурної політики його адміністрації.

Він також додав, що ліві демонстранти напали на групу інших демонстрантів", підкресливши, що не все в ній були неонацистами або прихильниками переваги білої раси.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 12 серпня в американському місті Шарлотсвілл (штат Вірджинія), де проходять протести проти націоналістів, невідомий на автомобілі скоїв наїзд на маніфестантів. В результаті пригоди три людини загинули і ще 35 отримали поранення.

Мер міста Шарлоттсвілль заявив, що президент США Дональд Трамп несе відповідальність за насильство, яке спалахнуло під час зіткнень.

"Я не збираюся про це обманювати. Я покладаю вину за те, що ви бачите сьогодні в Америці, на Білий дім і людей навколо президента", - заявив Сінгер.

У свою чергу, Трамп назвав протести в Шарлоттсвилле "кричущим проявом.

"Для всіх, хто діяв злочинним чином в результаті расистського насильства в ці вихідні, ви будете притягнуті до відповідальності", - сказав він, зазначивши, що мітинг у суботу був "кричущим проявом ненависті і насильства", яким, за його словами, "немає місця в Америці".