ua en ru

Топ-менеджерів держпідприємств буде обирати комітет з профільних міністрів та експертів

Топ-менеджерів держпідприємств буде обирати комітет з профільних міністрів та експертів

Керівників великих державних підприємств, активи яких перевищують 2 млрд грн або чий дохід складає більше 1,5 млрд грн, буде вибирати спеціальний номінаційний комітет, до складу якого увійдуть п'ять профільних міністрів, а також п'ять незалежних експертів. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "МЕРТ придумав як керувати державними активами".

Відповідно до опублікованого матеріалу, уряді повідомили, що номінаційний комітет вже відібрав керівників "Укргазвидобування" і "Укргазбанку".

Також найближчим часом за новою процедурою будуть відібрані топ-менеджери ще 10 государвственных компаній, які включають в себе "Укрспецекспорт", "Центренерго", "Укрінтеренерго", "Укренерго", "Укргідроенерго", "Укрпошта", ДПЗКУ, аеропортів "Бориспіль" і "Львів", а також "Укрспирт".

Як повідомляється, в "Укрспирті" конкурсний відбір не увінчався успіхом: дві кандидатури на пост глави спиртової монополії в результаті відмовилися від подальшої участі в конкурсі.

Напомним, 26 июня Министерство аграрной политики и продовольствия объявило конкурс на должности глав ГПЗКУ и "Укрспирта".