ua en ru

Ткаченко подав декларацію на посаду голови КМДА

Ткаченко подав декларацію на посаду голови КМДА Фото: Олександр Ткаченко (РБК-Україна)

Декларація була подана в НАПК

Народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Ткаченко подав декларацію Національне агентство з питань запобігання корупції (НАПК). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на декларацію в публічному реєстрі.

Як повідомляється, в декларації Ткаченко зазначив, що претендує на посаду голови Київської міської державної адміністрації (КМДА).

З декларації Ткаченко відомо, що йому належить частка в телерадіокомпанії "Студія 1+1", в ній він значиться власником. Також він володіє компаніями Солюшнс, Бабель, Кинолав, Книголав, Квартал ТБ, 1+1 Продакшн, Сінема лав, А. Т.Трейдинг.

Крім того, Ткаченко зазначив дві квартири в Києві, одна з яких числиться на його дружині, два автомобіля (Land Rover і BMW X5).

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила в першому читанні законопроект "про столицю", згідно з яким глава КМДА не зможе суміщати посаду з будь-якої іншої. Таким чином, в майбутньому виключається можливість того, що мером Києва і головою КМДА буде одна людина.

Як відомо, на сьогоднішній день мером Києва і головою КМДА є Віталій Кличко. Однак, Кабінет міністрів прийняв постанову про звільнення Кличко з посади голови КМДА, яке перебуває на розгляді у президента Володимира Зеленського.