ua en ru

The Soufflet Group інвестує в Іллічівський порт від 70 до 100 млн дол

The Soufflet Group інвестує в Іллічівський порт від 70 до 100 млн дол

В Міністерстві інфраструктури України в п'ятницю ,19 червня, відбулося підписання меморандуму про намір компанії The Soufflet Group інвестувати в один з 12 інвестиційних майданчиків Іллічівського морського порту. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Відзначається, що меморандум підписали директор Іллічівського порту Крук Юрій Юрійович, генеральний директор компанії The Soufflet Group Жан-Марк Филуз.

На підписанні були присутні міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, Міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, директор компанії "Нью Ворлд Грейн Юкрейн" по чорноморському регіону Микола Горбачов.

На заході була представлена інформація про розвиток транспортної інфраструктури Іллічівського порту і проект, який буде профінансований інвестором. Обсяг капіталовкладень складе від 70 до 100 млн дол.

У прес-службі Іллічівського порту повідомили, що підписанням меморандуму інвестор засвідчить намір протягом наступних кількох років реалізувати інвестиційний проект на базі Іллічівського порту. За попередніми даними, згідно з меморандумом, компанія The Soufflet Group дає зрозуміти, що вони готові побудувати новий термінал в порту Іллічівський з перевалкою до 1 млн тонн.

Даний проект є частиною реалізованого стратегічного плану розвитку порту, який раніше був представлений директором порту Юрієм Круком на інвестиційному форумі "Іллічівський порт. Державно-приватне партнерство. Інвестиції, стратегія, розвиток". План розвитку включає в себе 12 інвестиційних майданчиків із загальною сумою інвестицій більше 1 млрд дол. Планується збільшення вантажообігу порту до 35 млн тонн в рік.

ДП "ІМТП" - універсальний міжнародний порт, один з найбільших на Чорному морі. На підприємстві діють спеціалізовані термінали і комплекси, які дозволяють перевантажувати широкий діапазон вантажів - наливні, навалювальні, генеральні. 29 причалів порту здатні приймати судна вантажопідйомністю до 100 тис. тонн. У порту працює 4300 працівників.