ua en ru

Тетерук вдарив Кужель: всі подробиці вчорашнього інциденту в Раді

Тетерук вдарив Кужель: всі подробиці вчорашнього інциденту в Раді Фото: Андрій Тетерук

В Олександри Кужель діагностували струс мозку

Учора ввечері, 5 листопада, у Верховній Раді України сталася бійка між народними депутатами. Як повідомляють у прес-службі "Батьківщини", Тетерук вдарив Кужель скляною пляшкою по голові, в результаті чого у неї діагностували струс мозку. У свою чергу Тетерук заявляє, що його сровоцировали. Подія викликала бурхливу реакцію серед колег.

Першим про інцидент написав у своєму Facebook спікер парламенту Володимир Гройсман.

"На жаль, напруга в залі переросло в дуже неприємний інцидент, який стався в кулуарах парламенту. Сталася сутичка між депутатами Андрієм Тететруком та Олександрою Кужель. Яка б не була причина конфлікту, вважаю неприпустимими сутички між депутатами. Особливо, коли це чоловік і жінка. Олександрі Кужель надають медичну допомогу. Впевнений, що інцидент буде належно розслідуваний", - повідомив Гройсман.

У свою чергу, в прес-службі "Батьківщини" повідомили про те, що Тетерук вдарив Кужель скляною пляшкою по голові, в результаті чого у неї було діагностовано струс мозку.

Тетерук вдарив Кужель: всі подробиці вчорашнього інциденту в Раді

Фото: Олександра Кужель після події

"Все почалося з того, що він просто образливо про неї висловився. Вона повернулася і підійшла до нього з проханням, щоб він вибачився. Він відкрив пляшку води і почав її розхлюпувати. Коли вона підійшла ближче, він просто почав на неї лити воду, в обличчя і на голову. Після того, як ми підійшли ближче, він просто взяв і вдарив її пляшкою по лобі", - розповів народний депутат від фракції "Батьківщина" Вадим Івченко.

Тетерук прокоментував подію

Депутат від партії "Народний фронт" Андрій Тетерук заявив про те, що не збирається здавати свій депутатський мандат. За його словами, він не вважає свої дії умисними, а стверджує, що його спровокували.

"Для того, щоб скласти мандат самостійно, я повинен відчувати, що здійснив подію якось умисне. Мене спровокували, спровокували неодноразово і я абсолютно не вів себе агресивно і не вважаю, що мої дії є такими, які не дозволяють народному депутату продовжити свої повноваження", - заявив Тетерук.

При цьому він додав, що готовий до голосування за зняття з нього недоторканності.

Крім того, Тетерук розповів про те, що стало причиною події.

"Ми були в кабінеті спікера, щоб обговорити зірвану порядку денного. Через 5 хвилин зайшли лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко з групою депутатів і почала на підвищених тонах пред'являти претензії Гройсману, що її закон про зниження ренти на газ не був поставлений на голосування. Після цього голова парламенту попросив Тимошенко зайти для обговорення в окрему кімнату. Як тільки вона покинула приміщення, депутати Олександра Кужель, Сергій Власенко почали мене ображати за мою позицію на телеефірах", - заявив він.

Також нардеп повідомив, що Кужель і Власенко почали ображати його.

"Сталася словесна сутичка, яка закінчилася тим, що пані Кужель почала агресивно вести себе по відношенню до мене, почала бити мене сумкою, і захищаючись, я відступив назад до стіни і сталося зіткнення", - заявив він.

Жінки-нардепи вимагають від Тетерука скласти депутатські повноваження

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради жінки-нардепи з трибуни парламенту закликали Андрія Тетерукам скласти повноваження народного депутата у зв'язку з вчорашнім інцидентом. Крім того, нардеп від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Ольга Червакова повідомила про те, що в Раді було зареєстровано дві постанови, одне передбачає позбавлення Тетерука мандата, а друге - зняття з нього депутатської недоторканності для проведення розслідування.

"Говорити про те, що жінка спровокувала чоловіка вдарити її пляшкою по голові, це все одно, що виправдовувати ґвалтівника, який говорить про те, що його спровокувала дівчина, яка була в короткій спідниці", - прокоментувала вчорашнє подія Червакова.

Тетерук вдарив Кужель: всі подробиці вчорашнього інциденту в Раді

Фото: жінки-нардепи звернулися до тетеруку з трибуни Ради

Кужель може відмовитися від заяв проти Тетерука

Лідер ВО Батьківщина Юлія Тимошенко в ході засідання Верховної Ради заявила про те, що якщо у парламенту є моральні сумніви в провині Андрія Тетерука, то вона в свою чергу попросить Олександру Кужель відкликати заяву проти нього.

"Якщо у нас є моральні сумніви, як у парламенту, хто винен, то я буду звертатися до Олександра Володимирівна Кужель, щоб вона відкликала всі свої заяви в міліцію, тому, що якщо це можна ще морально розслідувати, з'ясовувати, як бив, напрям кута, я думаю, що треба попросити, щоб вона відмовилася від своїх заяв... Якщо у парламенту є моральні сумніви, Олександра Володимирівна, на прохання нашої фракції, відкличе всі заяви",- заявила Тимошенко.