ua en ru

Терентьєв повинен визначити низку справ, які завершить протягом 3 місяців, - Яценюк

Терентьєв повинен визначити низку справ, які завершить протягом 3 місяців, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

З найбільш сенситивних розслідувань необхідно провести консультації з Єврокомісією

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив голові Антимонопольного комітету України Юрію Терентьєву визначитися з низкою справ, які він завершить протягом 3 місяців. Про це Яценюк заявив сьогодні під час представлення голови АМКУ Терентьєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я знаю, що у вас (голови АМКУ Юрія Терентьєва - ред.) є дуже великий лист різного роду антимонопольних розслідувань. Дуже б вас попросив, щоб ви разом з антимонопольними уповноваженими взяли повністю весь перелік основних розслідувань, які є - серед них є низка розслідувань, які мають дуже сенситивне значення, у тому числі з боку міжнародних інвесторів і всередині країни - і у першу чергу, щоб ви самі для себе поставили марки, що б ви протягом найближчих трьох місяців завершили",- заявив Яценюк.

За дорученням прем'єра, з найбільш сенситивних розслідувань необхідно провести технічні консультації з Європейською комісією.

"Вони дадуть свою, можливо, неформальну позицію з приводу того, це правильне, чи це неправильне, воно відповідає європейським стандартам чи не відповідає, і вам буде набагато легше, ви будете набагато більш незалежні у своїй позиції по відношенню до будь-якого розслідування, яке ви розпочали",- сказав Яценюк.

"Тут треба менше зараз говорити, а просто довести 2-3 справи до кінця і таким чином довести, що у нас є нова антимонопольна політика разом з новим головою АМКУ",- зазначив він.

Нагадаємо, Яценюк доручив Терентьєву притягнути до відповідальності "Газпром".