ua en ru

Теракт в Тунісі: МЗС України перевіряє, чи є серед постраждалих українці

Теракт в Тунісі: МЗС України перевіряє, чи є серед постраждалих українці Фото: теракт в Тунісі

У МЗС повідомили, що інформація буде трошки пізніше

Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію щодо постраждалих громадян України у результаті Теракту в Тунісі - нападу озброєних людей на популярний у туристів курорт Сус на узбережжі Тунісу. Про це РБК-Україна повідомили в МЗС.

"Ще немає такої інформації, міністерство перевіряє. Інформація буде трошки пізніше ще перевіряємо", - повідомили в прес-службі МЗС.

Нагадаємо, сьогодні у наслідок теракту в Тунісі загинули 27 туристів.

"Щонайменше 27 людей загинули в результаті нападу озброєних людей на популярний у туристів готель у Сусе на узбережжі Тунісу, повідомили в міністерстві внутрішніх справ країни. На місці була чутна стрілянина. Один з нападників був убитий, повідомили влади", - йдеться в повідомленні МВС Тунісу.

Також деякі очевидці повідомляли про те, що чули вибухи, але офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Відзначимо, останній великий теракт в Тунісі стався в березні цього року. 18 березня терористи здійснили напад на парламент країни знаходиться в столиці країни (також носить назву Туніс). Крім того озброєні люди у військовій формі захопили заручників у будівлі національного музею Бардо, що знаходиться поблизу. В результаті нападу на музей і послідувала поліцейської спецоперації загинули 17 іноземних туристів, загальне число жертв нападу склало 23 людини.

Пізніше в Тунісі у справі про теракт в музеї Бардо були заарештовані чотири людини. Пізніше в інтернеті було оприлюднено відеозапис, де відповідальність за теракт в Тунісі взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".