ua en ru

Теракт в Ніцці: подробиці трагедії у Франції

Теракт в Ніцці: подробиці трагедії у Франції Фото: у французькій Ніцці стався теракт ("Ruters")

В результаті події загинуло, у тому числі, багато дітей

Теракт в Ніцці (Франція) відбувся 14 липня 2016 року. Повідомляється, що вантажівка врізалася в натовп людей на набережній під час святкування Дня взяття Бастилії. В результаті події загинули 80 людей, а ще 100 отримали поранення. РБК-Україна зібрало всі подробиці того, що сталося.

Вантажівка в'їхала у натовп людей на набережній

Як відомо, в цей вечір у Франції відзначали національне свято-День взяття Бастилії. На Англійській набережній в Ніцці зібралося багато людей, щоб подивитися святковий салют. В цей час вантажівка в'їхала у натовп людей. Як повідомляють очевидці, вантажівка спеціально, щоб зачепити якомога більше людей, рухався зигзагами, і всього проїхав близько двох кілометрів.

Водій застрелений поліцією

Повідомляється, що водій вантажівки, який влаштував теракт в Ніцці, був застрелений поліцією. Крім того, в його автомобілі було виявлено зброю і гранати, а також посвідчення особи, яке належить 31-річному чоловікові. Відзначається також, що перед смертю терорист встиг вистрілити в натовп людей. Раніше також повідомлялося, що теракт у французькій Ніцці могли влаштувати кілька людей, і з водієм міг знаходиться ще хтось, проте ця інформація поки не підтверджена.

У результаті теракту в Ніцці загинули 80 людей

Теракт в Ніцці (Франція) забрав життя 80 людей, ще 100 отримали поранення, з яких 18 перебувають у важкому стані. Зазначимо, що кількість загиблих постійно збільшується. Спочатку повідомлялося про 30 загиблих, однак незабаром ця цифра збільшилася до 60. Крім того, серед загиблих є діти.

Теракт в Ніцці: подробиці трагедії у Франції

Фото: в результаті постраждали, в тому числі, багато дітей ("Ruters")

Прем'єр і президент Франції прибули в МВС для вивчення теракту в Ніцці

Справою про теракт в Ніцці відразу ж зайнялися влади Франції. Так прем'єр Манюэль Вальс і президент Франсуа Олланд в ніч на п'ятницю прибутку в МВС, щоб отримувати оперативну інформацію про те, що трапилося. Пізніше Олланд провів прес-конференцію, у ході якої заявив, що надзвичайний стан у Франції буде продовжено ще на 3 місяці.

"Терористична сутність атаки на Ніццу не може бути спростована", - сказав він і додав, що країна посилить свої дії в Іраку і Сирії.

ИГИЛ взяло на себе відповідальність

За теракт в Ніцці взяло на себе відповідальність ИГИЛ.

"За непідтвердженими даними французьких ЗМІ, "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напад", - повідомляє газета The Daily Mail.

Кількість жертв зросла до 84

Як повідомив прес-секретар МВС Франції П'єр-Генрі Брандт, кількість жертв теракту в Ніцці зросла до 84. Враховуючи те, що серед поранених майже два десятки перебувають у важкому стані, на жаль, число загиблих може зрости.

Гройсман висловив співчуття

Прем'єр-міністр України висловив свої співчуття сім'ям загиблих в результаті теракту у Франції. Про це він написав у своєму Twitter.

У результаті теракту в Ніцці один українець загинув, один поранений

Як повідомив глава МЗС України Павло Клімкін, в результаті теракту в Ніцці один українець загинув, а ще один отримав поранення.

"1 український громадянин загинув, 1 поранений в Ніцці. Мої щирі співчуття. Наші консули працюють цілодобово з французькою владою", - написав він.

У МЗС уточнили кількість постраждалих українців

Спікер Мзс Мар'яна Беца уточнила, що в Ніцці в результаті теракту постраждали не один, а двоє громадян України.

"станом на цю хвилину, за попередньою інформацією нашого посольства у Франції, на жаль, загинув один громадянин України і двоє громадян отримали поранення. Ця інформація надійшла тільки що", - повідомила Беца.

Крім того, зазначимо, що серед 84 загиблих 10 дітей.

"Десять дітей були серед загиблих в результаті наїзду на святкують День взяття Бастилії на знаменитій Англійській набережній", - говортися в повідомленні видання SkyNews.

Лондон має намір переглянути заходи безпеки через теракту в Ніцці

Мер Лондона Садок Хан заявив про те, що місто має намір переглянути заходи безпеки через теракту в Ніцці.

"Я заспокою всіх лондонців, сьогодні ми будемо розглядати наші власні заходи безпеки у світлі цього нападу і я, і комісар столичної поліції зробимо все можливе, щоб зберегти лондонців в безпеці", - заявив він.