ua en ru

На темі "Металіста" спекулюють представники минулої влади, - експерт

Ажіотажне обговорення подальшої долі харківського футбольного клубу "Металіст", - активність "регіоналів" повернутися в політику в контексті майбутніх місцевих виборів восени. Таку думку політологи висловили в ході опитування про причини, що спонукали екс-віце-губернатора Харківської області Юрія Сапронова заявити про необхідність повернення в клуб колишнього власника Олександра Ярославського (президент "Металіста" в 2006-2012 рр..).

Експерти нагадали, що будучи заступником голови Харківської ОДА за часів екс-Президента Віктора Януковича, Юрій Сапронов публічно звинувачував у дискваліфікації клубу рішенням Лозанського суду, а також висловлював упевненість у перспективах при новому власникові клубу Сергія Курченка.
У цьому зв'язку політичний експерт Володимир Цибулько так прокоментував підвищений інтерес Сапронова до теми "Металіста": "Політики відрізняються від нормальних людей тим, що світоглядні кульбіти для них - це інструмент досягнення цілей. Зрозуміло, що фанати "Металіста" - це дуже живий організм, який може сформувати публічні сценарії".

За його словами, така сила має досить вагомий вплив на життя міста, тому використання її для досягнення політичних цілей досить ймовірно. Особливо зараз, коли численні провали головного "жовто-синіх" досить боляче б'ють по почуттів харків'ян. "Руки, які потягнулися до "Металісту", не дуже охайні. В той час, як Ярославський і "Металіст" - це період позитивних асоціацій. Це (спекуляції на футбольну тему, - ред.) спроба використовувати цю позитивну ностальгію", - підкреслює експерт.

Нагадаємо, на початку минулого тижня Юрій Сапронов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook запропонував владі регіону звернутися до Олександра Ярославського з проханням знову очолити клуб: "А чого шукати заміну Курченку? Вона є, рівно одна. Треба керівництву області летіти в Лондон. Просити Олександра Владиленовича. Вмовляти. Віддавати "Металіст" безкоштовно. Через суди. Анулювати висновок бази "Металіста" у Високому і теж віддавати Ярославському. І вмовляти АВ. Крім нього ніхто не потягне Метал".