ua en ru

ОБСЄ зафіксувала танки ДНР поблизу лінії розмежування під Маріуполем

ОБСЄ зафіксувала танки ДНР поблизу лінії розмежування під Маріуполем Фото (РІА Новини): відведення озброєння в ЛНР

У штабі АТО послалися на звіт СММ ОБСЄ в Україні

Бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі, незважаючи на досягнуті домовленості про відведення озброєнь калібром менше 100 мм, продовжують розміщувати свою важку військову техніку в безпосередній близькості від лінії розмежування. Про це сьогодні в ході брифінгу в Українському кризовому медіацентрі в Києві заявив представник АПУ з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

Як зазначив Лисенко, відповідно до чергового звіту Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, безпілотний апарат спецмісії вчора зафіксував танки бойовиків так званої "Донецької народної республіки" поблизу лінії розмежування на схід від Маріуполя.

"Незважаючи на відносну близькість ворожої техніки до лінії зіткнення, немає причин для хвилювання, адже українська лінія оборони надійно укріплена, особливо в Маріупольському напрямку", - зазначив спікер АПУ з питань АТО.

Нагадаємо, вчора Україна розпочала відведення озброєнь калібру менше 100 мм на Донбасі. Виведення танків ЗСУ в Луганській області заплановано на 5 жовтня.

Як повідомлялося, "влада" ЛНР заявила про відвід від лінії зіткнення більше 50 танків, натомість у ДНР мають намір відводити озброєння після 18 жовтня.