ua en ru

Ситник просить Раду прискорити створення комісії для обрання антикорупційного прокурора

Ситник просить Раду прискорити створення комісії для обрання антикорупційного прокурора Фото: Артем Ситник

Директор НАБ очікує підтримки від Генеральної прокуратури та ВРУ

Директор Національного антикорупційного бюро, Артем Ситник, закликав Верховну Раду України пришвидшити процес призначення членів конкурсної комісії для обрання антикорупційного прокурора. Про це Ситник повідомив в ході брифінгу 7 вересняв Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Успіх роботи Національного антикорупційного бюро є успіхом всієї України. І ми бачимо, що зараз після того, як ми впритул підійшли до початку роботи, на жаль, відбуваються не зовсім якісь зрозумілі для нас процеси в частині призначення антикорупційного прокурора... Сподіваюсь, що і Генеральна прокуратура і Верховна Рада України, вони зроблять все, щоб як найскоріше дати нам антикорупційного прокурора, щоб ми отримали можливість проводити свої розслідування",- сказав Ситник.

Відзначимо, згідно з чинним законодавством антикорупційного прокурора має обрати конкурсна комісія, чотирьох членів якої має призначити парламент, а трьох Генеральна прокуратура. Станом на сьогодні парламент досі не делегував своїх представників до конкурсної комісії.

Нагадаємо, підготовка детективів НАБ розпочалася відсьогодні.