ua en ru

Син Чернушенко звільнений під заставу в 6 млн грн

Син Чернушенко звільнений під заставу в 6 млн грн Фото: Антон Чернушенко

Дмитра Чернушенко звільнено з-під арешту під заставу у шість мільйонів гривень

Сина головного судді Апеляційного суду м. Києва Антона Чернушенко Дмитра звільнено з-під арешту під заставу у шість мільйонів гривень. Про це повідомляє ТСН з посиланням на власні джерела.

Так, вчора, 7 липня слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого Генеральної прокуратури України (ГПУ) і суд обрав сину екс-голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка - Дмитру Чернушенку запобіжний захід - взяття під варту з одночасним визначенням застави у розмірі 6 млн грн.

Нагадаємо, 2 липня 2015 р. в порядку ст. 208 КПК України був затриманий автор СМС-повідомлень, який є сином голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка. "Слідчими Генеральної прокуратури України спільно з працівниками СБУ 02 липня 2015 року в порядку ст. 208 КПК України затримано автора SMS-повідомлень, який доводиться сином голови Апеляційного суду Києва Чернушенко. У зазначених SMS-повідомленнях містилися вказівки про прийняття рішень у судових справах, які розглядаються Апеляційним судом Києва, які отримував суддя Апеляційного суду Києва Чернушенко", - йдеться в повідомленні прес-слежбы ГПУ. Як стало відомо, в період з січня по червень 2013 2015 р. р. Д. Чернушенко зі свого мобільного телефону відправляв SMS-повідомлення судді Апеляційного суду Києва А. Чернушенко з вказівками щодо прийняття рішення по справах, які знаходяться на розгляді у вказаному суді.

Повідомлялося, що Антон Чернушенко втручався в автоматизовану систему документообігу суду "АСЕД Апеляція" з метою штучного розподілу справ і визначення себе головуючим або суддею у складі колегії, яка розглядає зазначену справу, щоб мати можливість виносити завідомо неправосудні рішення.