ua en ru

Свинина за останній тиждень подешевшала в роздробі майже на 3%, - асоціація

Українська свинина в ритейлі за останній тиждень подешевшала майже на 3%. Про це повідомили у прес-службі Асоціації свинарів України.

"Відчутно ціни знизилися на вирізку - на 4%, до 89,65 грн/кг. Меншого здешевлення зазнали свинячий стейк (-2,4%; до 79 грн/кг) і фарш свино-яловичий (-1,5%; до 51,68 грн/кг)", - йдеться в повідомленні.

Незначне просідання торкнулося тільки свинини, тоді як яловичина і курятина дорожчають третій тиждень поспіль.

"Що стосується цін на свинину на полицях супермаркетів, то відчутним подорожчання буде з наступного тижня: тоді роздрібну торгівлю наздожене підйом цін на сировинному ринку і очікувана активізація попиту в передвеликодній період", - коментує аналітик Асоціації свинарів України Олександра Бондарська.

Зазначимо, що в лютому, згідно з даними Держстату, ціни на свинину були знижені на 1,4-1,0%.

Як повідомлялося, раніше в березні до Криму не пропустили вантаж, задекларований як свинина в напівтушах у кількості 386 одиниць загальною вагою 15 тонн, який прямував на півострів із Дніпропетровська через пропускний пункт "Перекоп".

Нагадаємо, у 2014 році Україна експортувала лише 4 тис. тонн свинини і на 50% скоротила імпорт. Всього за минулий рік в Україні вироблено 706 тис. тонн свинини, призначеної для реалізації, насамперед, на внутрішньому ринку.