ua en ru

Суттєвих наслідків для навколишнього середовища від пожежі на нафтобазі під Києвом немає, - Мінекології

Суттєвих наслідків для навколишнього середовища від пожежі на нафтобазі під Києвом немає, - Мінекології Фото: Ігор Шевченко

Серйозної загрози життю та здоров'ю немає

Суттєвих наслідків для навколишнього середовища від пожежі на нафтобазі під Києвом немає. Про це в ході брифінгу заявив міністр екології України Ігор Шевченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується екологічного забруднення та впливу на навколишнє середовище цієї пожежі, то дійсно фотографії були приголомшливими, ті картинки дійсно викликали панічні настрої, але хочу запевнити, що вплив на навколишнє середовище не катастрофічний. Тобто обсяг нафтопродуктів, який згорів не такий великий, щоб говорити про якісь дуже істотних і катастрофічні наслідки", - заявив Шевченко.

Він зазначив, що певну шкоду довкіллю однозначно завдано, але серйозної загрози життю та здоров'ю немає.

"Станом на 11:30 15 червня перевищення максимально разової концентрації рівня забруднення атмосферного повітря не виявлено, тобто в принципі все під контролем і все нормально", - зазначив міністр.

"Дуже добре, що під час пожежі, коли було багато диму і викидів, не було дощу, тобто не було опадів. І за час поки опадів не було весь цей дим розчинявся в повітрі, і концентрація шкідливих речовин, які викидалися, зараз не велика. І навіть, якщо зараз піде дощ, то вже такого ризику немає", - додав Шевченко.

Міністр також висловив сподівання, що найближчим часом пожежа буде повністю погашена.

"На сьогоднішній день закінчується гасіння пожежі. Є не велике смолоскипне полум'я, але ситуація під контролем, стабілізована, і я думаю, що найближчим часом пожежа буде погашена повністю", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пожежа на нафтобазі досі не ліквідовано через питання утилізації горючих матеріалів.