ua en ru

На суді по Савченко не встигли оголосити 155 сторінок експертизи

На суді по Савченко не встигли оголосити 155 сторінок експертизи Фото: Надія Савченко

Зачитувати координати воронок продовжать завтра

На судовому засіданні по справі української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко не встигли оголосити всі 155 сторінок супутникової експертизи. Про це повідомив у своєму Twitter адвокат Савченко Микола Полозов.

"Експертизу сьогодні до кінця не подужали. Продовження в середу в 11:00", - повідомив він.

За його словами, оголошення експертизи зайняло близько 4 годин. Спочатку прокурори збиралися зачитувати експертизу повністю (вона міститься на 155 сторінках), однак потім оголосили перерву і вирішили зачитувати дані частково. Експертиза містить складні дані про бронетехніку, окопах і вирв від вибухів, лічені з супутникових знімків (зокрема, їх координати).

"Прокурори описують характеристики (розмір, азимут на знаряддя, координати) кожної з 168 воронок, зафіксованих супутниками", - повідомив Полозов.

Нагадаємо, сьогодні в Донецькому міському суді Ростовської області продовжився суд над громадянкою України Надією Савченко. За версією російського слідства, влітку 2014 року вона навела артилерійський вогонь на групу мирних жителів Луганської області; під обстрілом загинули російські журналісти. В ході засідання по справі Савченко прокурори почали оголошувати криміналістичну ситуаційну експертизу (супутникові знімки).