ua en ru

Суд стягнув з "Укртрансгазу" 23 млн грн санкцій за приховування вакансій для осіб з обмеженими можливостями

Прокуратура Печерського району р. Києва через суд зобов'язала посадових осіб ПАТ "Укртрансгаз", які приховали наявність вакансій для осіб з обмеженими можливостями, сплатити в столичний бюджет понад 23 млн грн адміністративно-господарських санкцій.

Прокуратура Печерського району р. Києва через суд зобов'язала посадових осіб ПАТ "Укртрансгаз", які приховали наявність вакансій для осіб з обмеженими можливостями, сплатити в столичний бюджет понад 23 млн грн адміністративно-господарських санкцій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"Згідно з українським законодавством керівники підприємств зобов'язані щорічно надавати інформацію до Державної служби зайнятості та Фонду соціального захисту інвалідів про кількість робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів. Втім, як з'ясувалося, у своєму звіті за 2012 рік чиновники "Укртрансгазу" приховали від столичного центру зайнятості наявність 285 вакансій для інвалідів. Таким чином, товариство не сплатило до державного бюджету 23 млн. 310 тис. гривень адміністративно-господарських санкцій", - йдеться в повідомленні.

Окружний адміністративний суд р. Києва повністю задовольнив позов прокуратури Печерського району про стягнення з приватного товариства грошових коштів. Однак суд апеляційної інстанції скасував вказане рішення. Незважаючи на це, прокуратура звернулася у Вищий адміністративний суд України.

"В даний час ухвалою суду касаційної інстанції позовні вимоги прокуратури задоволені у повному обсязі і з суспільства реально стягнуто понад 23 млн гривень", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, прокуратура вимагає стягнути з "Київенерго" 1,5 млн грн за забруднення повітря.