ua en ru

Суд взяв під варту працівника прокуратури, причетного до звільнення екс-нардепа Лозінського

Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою працівнику прокуратури Київської області, який причетний до звільнення колишнього народного депутата Віктора Лозінського.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою працівнику прокуратури Київської області, який причетний до звільнення колишнього народного депутата Віктора Лозінського. Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головною військовою прокуратурою повідомлено про підозру начальнику відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях прокуратури Київської області. Даний працівник прокуратури своєю бездіяльністю сприяв прийняттям суддею завідомо неправосудного рішення про звільнення від відбування покарання засудженого Лозінського. За клопотанням військової прокуратури даному працівнику прокуратури Київської області судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - розповів Ярема.

За його словами, даний співробітник заарештований два дні тому та знаходиться в слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, 24 червня 2014 р. Апеляційний суд Київської області залишив екс-нардепа Лозінського в ув'язненні, скасувавши рішення Бориспільського міськрайонного суду.