ua en ru

Суд відновив Бочковського на посаді глави ДСНС

Суд відновив Бочковського на посаді глави ДСНС Фото: Сергій Бочковський (facebook.com-SergeBoczkowski)

Своїм рішенням у четвер суд поновив його на посаді з 25 березня 2015 року

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Сергія Бочковського і поновив його на посаді голови Державної служби України з надзвичайних (ДСНС). Про це у коментарі РБК-Україна повідомив адвокат Володимир Єніч.

"Позов Бочковського задоволено. Скасовано розпорядження про звільнення, його поновлено на посаді", - сказав він.

Таким чином, суд скасував розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення Сергія Бочковського.

"Поновлення на посаді з дати звільнення - 25.03.15… Це залежить від швидкості виготовлення документів суду та від прийняття відповідних рішень Кабміном", - повідомив адвокат, відповідаючи на питання про те, коли Бочковський приступить до виконання обов'язків.

Нагадаємо, в квітні 2014 року уряд призначив Бочковського главою Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ГСЧС) розпорядженням від 23 квітня 2014 року № 412-р.

Підкреслимо, що в березні 2015 року Бочковський і його заступник були арештовані прямо в ході засідання Кабміну.

У березні 2016 року в Шевченківському райсуді Києва Бочковському і його заступнику Василю Стоєцька зачитали обвинувальний висновок. "У Бочковського кілька епізодів неправомірної вигоди, зловживання владою, службове підроблення. У Стоєцького в свою чергу теж кілька епізодів замаху на вимаганні неправомірної вигоди і зловживання владою", - пояснював прокурор ГПУ Олександр Цилюрик.

Відзначимо, що екс-чиновників підозрюють у використанні службового становища і завданні збитків державі в понад 6,5 млн гривень. Йдеться, зокрема, про фальсифікацію документів, незаконне виділення резервних грошей на держзакупівлі і непрозорих тендерах.