ua en ru

Суд повернув державі землі в акваторії Канівського водосховища

Суд повернув державі землі в акваторії Канівського водосховища Фото: Канівське водосховище

Частина земель знаходиться в 100-метрової прибережної захисної смуги Канівського водосховища

Апеляційний суд Київської області та Вищий спеціалізований суд України залишили без змін рішення Обухівського районного суду про повернення у державну власність земель водного фонду площею 37 га, розташованих біля смт Козин. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Рішенням Обухівського районного суду Київської області задоволено позовні вимоги прокуратури області про повернення у державну власність земель водного фонду площею 37 га, розташованих біля смт Козин. Апеляційний суд Київської області та Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишили це рішення без змін", - йдеться в повідомленні.

У ході розслідування було виявлено, що вказані землі були виділені Обухівською райдержадміністрацією фізичним особам для ведення особистого селянського господарства. Згодом цільове призначення земельних ділянок було змінено на ведення індивідуального садівництва. Однак з'ясувалося, що зазначені ділянки були незаконно передані в приватну власність, оскільки частина з них знаходиться в 100-метрової прибережної захисної смуги Канівського водосховища. Відповідно до вимог Земельного і Водного кодексів України передача таких земель у приватну власність заборонена.

Нагадаємо, раніше суд зобов'язав повернути Міноборони 12 га землі біля Канівського водосховища.