ua en ru

Суд повернув у держвласність 10,3 га землі, що належить фірмі Клюєва

Суд повернув у держвласність 10,3 га землі, що належить фірмі Клюєва Андрій Клюєв

Вищий господарський суд України зобов'язав ТОВ "Петра Енерго", яке пов'язують з одним із колишніх керівників Ради нацбезпеки і оборони України (РНБО) Андрієм Клюєвим. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Як повідомлялося, в провадженні судів знаходяться справи за позовами прокурорів про повернення державі понад 300 га земель, незаконно переданих для розміщення та обслуговування сонячних електростанцій в оренду комерційним структурам, які пов'язують з одним із колишніх керівників РНБО України. Так, Вищий господарський суд України 15.04.2015 погодився з обґрунтованістю доводів Генеральної прокуратури України та скасував рішення судів попередніх інстанцій, які відмовили у задоволенні позову Котовської міжрайонної прокуратури Одеської області", - йдеться в повідомленні.

При цьому суд касаційної інстанції ухвалив нове рішення, яким позов прокурора задовольнив і визнав недійсним договір оренди землі, зобов'язавши ТОВ "Петра Енерго" повернути державі із протиправного користування земельну ділянку площею 10,3 га, розташовану на території Борщівської сільської ради Котовського району.

Нагадаємо, раніше суд відібрав у фірми Клюєва 20 га землі.