ua en ru

Суд встановив безперервне проживання Саакашвілі в Україні

Суд встановив безперервне проживання Саакашвілі в Україні Фото: Михайло Саакашвілі (reginfo.ge)

Рішення суду дає змогу Саакашвілі балотуватися у нардепи, однак реєстрація завершилася 20 червня

Печерський районний суд Києва напередодні позачергових виборів до Верховної ради встановив, що колишній глава Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі безперервно проживав в Україні протягом п'яти років. Про це повідомила прес-секретар Саакашвілі Дарина Чиж у своєму Facebook.

Суд встановив безперервне проживання Саакашвілі в Україні

Слід підкреслити, що таке рішення дає йому можливість балотуватися у депутати Верховної ради.

"Суд встановив факт безперервного проживання Михайла Саакашвілі в Україні протягом 5 років!" - написала Чиж.

При цьому реєстрація кандидатів у нардепи офіційно завершилася у четвер, 20 червня. У зв'язку з чим невідомо, чи вдасться теперь Саакашвілі зареєструватися.

Слід зазначити, що відповідний позов до суду був поданий саме у зв'язку з реєстрацією Саакашвілі у Центральній виборчій комісії.

Нагадаємо, Михайло Саакашвілі 29 травня 2019 року повернувся до України. Так, 28 травня президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство, скасувавши указ свого попередника Петра Порошенка.

Як писало РБК-Україна, Саакашвілі заявив про участь партії "Рух нових сил" у позачергових виборах до Верховної ради, які відбудуться 21 липня 2019 року. Екс-глава Одеської ОДА заявив, що у партії були проблеми з реєстрацією і збором коштів на заставу для участі в парламентських виборах, але "Рух нових сил" прийняв рішення самостійно боротися за прохід до ВР.

Додамо також, мер Києва Віталій Кличко запропонував Саакашвілі очолити партію "УДАР" на виборах до Верховної ради України. Але він відмовився очолити партію. За словами Саакашвілі, Кличко зробив йому гідну пропозицію, але на його думку, їм не варто створювати союз.