ua en ru

Суд над Савченко: одна з потерпілих не давала свідчень, що містяться у справі

Суд над Савченко: одна з потерпілих не давала свідчень, що містяться у справі Фото: Надія Савченко

Держобвинувач не вбачає в цьому протиріч

В ході засідання суду над українською льотчицею Надією Савченко одна з потерпілих Галина Дмитрієва заявила, що не давала свідчень, які містяться в матеріалі справи, передає "Медиазона".

Одна з потерпілих-жителька селища Металіст Луганської області Галина Дмитрієва давала свідчення про обстріл 17 червня. Раніше свідчення російським слідчим Дмитрієва давала у Воронезькій області, вони були долучені до матеріалів справи.

Однак на суді Дмитрієва заявила, що не пам'ятає, щоб говорила слідчому щось про політичну ситуацію в Україні та причини початку війни в Луганську.

Суд над Савченко: одна з потерпілих не давала свідчень, що містяться у справі

Фото (Медиазона): суд над Савченко

"Ні, не говорила такого", - сказала Дмитрієва на питання адвоката, говорила вона такі слова: "в результаті військового перевороту владу в Києві захопили націоналістично налаштовані люди, які стали проводити реформи".

Однак прокурор не вбачає суперечностей в розбіжності показань.

При цьому адвокат Марк Фейгін вказав, що за російськими законами громадянка України Дмитрієва не може бути визнана потерпілим по справі Савченко, і клопоче про виключення її з числа потерпілих. Але суд відмовив у цьому клопотанні.

Нагадаємо, в Донецькому міському суді Ростовської області сьогодні проходить чергове засідання у справі української льотчиці Надії Савченко. В ході засідання допитали саму Савченко. Крім неї був запланований допит ще 6 потерпілих.