ua en ru

Суд відпустив Корбана цілодобовий під домашній арешт

Суд відпустив Корбана цілодобовий під домашній арешт Фото: Геннадій Корбан

Звинувачення наполягало на арешті без можливості внесення застави

Печерський суд Києва рано вранці 6 листопада обрав для лідера УКРОПу Геннадія Корбана запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці. Про це у своєму Facebook повідомив соратник Корбана, народний депутат Борис Філатов.

"Домашній арешт. Його повернуть в рідні стіни. Туди, звідки викрали 500 озброєних людей на броньовиках", - повідомив Філатов.

Домашний арест. Его вернут в родные стены. Туда, откуда выкрали 500 вооруженных людей на броневиках.

Posted by Borys Filatov on 5 ноября 2015 г.

Як передає кореспондент РБК-Україна, суд частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення у справі підозрюваного у створенні ОЗУ Геннадія Корбана.

"Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Корбана Геннадія Олеговича 24 травня 1970 р. н. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на два місяці цілодобово", - повідомила суддя Лариса Цокол.

"Термін дії домашнього арешту та обов'язки суд визначив у межах двох місяців до 31 грудня 2015 року включно", - оголосила постанову суду Цокол.

Нагадаємо, 31 жовтня СБУ та ГПУ у Дніпропетровську в рамках спецоперації затримали лідера партії УКРОА Геннадія Корбана.

Корбану пред'явили підозри за чотирма статтями: ст. 255 - створення злочинної організації, ч. 5 ст. 191 - привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах; ч. 3 ст. 349 - викрадення людей, ч. 2 ст. 289 - незаконне заволодіння автомобільним транспортом.

Запобіжний захід Корбану почали обирати ще 2 листопада в Чернігові, однак рішення так і не було прийнято. Після закінчення максимального терміну попереднього затримання на 72 години Корбан був відпущений вранці 3 жовтня, однак його одразу знову затримали співробітники СБУ в рамках вже нового кримінального провадження і відвезли до Києва.

Печеський суд Києва розпочав засідання вранці 5 листопада, і засідав до самого ранку 6 листопада. Сторона звинувачення просила суд відправити Корбана під варту без можливості внести заставу, проте суд зупинився на варіанті захисту - домашній арешт.