ua en ru

Суд скасував арешт палива, переданого на зберігання "Укртранснафтопродукту"

Апеляційний суд Києва 3 вересня 2015 року повністю задовольнив апеляційну скаргу ДП "Укртранснафтопродукт", скасувавши рішення Печерського районного суду Києва від 30 липня 2015 року. Про це йдеться у відповідному рішенні суду.

Так, постановою першої інстанції було накладено арешт на нафтопродукти, передані держпідприємству для зберігання та подальшої реалізації в рамках кримінальної справи про діяльність Сергія Курченка.

Суд скасував арешт палива, переданого на зберігання "Укртранснафтопродукту"Суд скасував арешт палива, переданого на зберігання "Укртранснафтопродукту"Суд скасував арешт палива, переданого на зберігання "Укртранснафтопродукту"Суд скасував арешт палива, переданого на зберігання "Укртранснафтопродукту"

Нагадаємо, у вересні-грудні 2014 року слідчі судді Приморського районного суду Одеси задовольнили ряд клопотань слідчого, який проводить досудове розслідування фактів, пов'язаних з діяльністю підконтрольних Курченку структур. Суд прийняв рішення передати речові докази (заарештовані нафтопродукти), які були вилучені у підприємств Курченка, на зберігання ДП "Укртранснафтопродукт".

Крім того, суд дозволив реалізацію цих нафтопродуктів держпідприємством в порядку, встановленому чинним законодавством України.

Після звинувачень у ЗМІ про реалізацію ДП "Укртранснафтопродукт" палива і невідоме знаходження виручених коштів, Генпрокуратура почала розслідування, відкривши кримінальне провадження за фактом незаконного привласнення державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами ДП "Укртранснафтопродукт" за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В рамках цього розслідування суддя Печерського районного суду Києва виніс постанову, якою наклав арешт на зазначені нафтопродукти. У підсумку ДП "Укртранснафтопродукт" оскаржило рішення Печерського районного суду Києва від 30 липня 2015 в апеляційному порядку. Апеляційний суд Києва, вивчивши апеляційну скаргу та проаналізувавши всі обставини, задовольнив її в повному обсязі.

У задоволенні клопотання слідчого ГПУ про арешт нафтопродуктів було відмовлено. Дане рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.