ua en ru

Суд відмовив "Укргаз-Енерго" Фірташа у праві власності на газ в ПСГ України

Суд відмовив "Укргаз-Енерго" Фірташа у праві власності на газ в ПСГ України Фото: Дмитро Фірташ

Суд відмовив "Укргаз-Енерго" в задоволенні позову

Господарський суд Києва відмовив ПАТ "Укргаз-Енерго" у визнанні права власності на природний газ в обсязі 4, 9 млрд куб. м, який зберігається в підземних сховищах газу ДК "Укртрансгаз". Про це йдеться в рішенні суду від 7 липня 2015 р.

27 вересня 2012 р. Господарський суд визнав право власності "Укргаз-Енерго" на газ в обсязі 4,86 млрд куб. м, який зберігається в ПСГ згідно з договором зберігання від 15 березня 2006 р., станом на 1 вересня 2012 р.

19 лютого Вищий господарський суд скасував це рішення і направив справу на новий розгляд судом першої інстанції (Господарський суд Києва).

"У задоволенні позову Приватного акціонерного товариства" Укргаз-Енерго " до Публічного акціонерного товариства "Укртрансгаз" за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Відкритого акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" про визнання права власності та зобов'язання не чинити перешкоди відмовити повністю", - говориться в рішенні суду.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову ПАТ "Укрнафта" щодо присутності в Аукціонному комітеті представників компанії "Нафтогаз".