ua en ru

Суд відмовив долучити до справи характеристики вишки, з якою Савченко "коригувала" вогонь

Суд відмовив долучити до справи характеристики вишки, з якою Савченко "коригувала" вогонь Фото: Надія Савченко

Характеристики вішки доводять, що Савченко не могла на неї залізти

Колегія суддів Донецького міського суду Ростовської області (РФ) відмовила долучити до справи характеристики вишки, з якою українська льотчиця Надія Савченко "коригувала" вогонь в ході якого загинули російські журналісти. Про це в Twitter повідомив адвокат Савченко Марк Фейнин.

Як повідомляється, в ході засідання на суді виступив фахівець Олег Анатолійович Пуленец з "Укртранснафти", якій належить вишка, з якої нібито Савченко коректувала артилерійський вогонь.

"Спеціаліст повідомляє, що вишка недоступна для людини без спеціального обладнання. Сходинка розташована на рівні 6,8 м від основи", - написав він.

Разом з тим, як повідомляє "Медиазона", з-за того, що текст документа був українською мовою суд відмовив долучити матеріали до справи. Таке рішення суду викликало обурення у Савченка, суд зробив льотчиці зауваження і пригрозив видалити з залу. У свою чергу, Савченко заявила, що в разі видалення вона оголосить сухе голодування.

"Клопотання про долучення документів по вишці від "Укртранснафта" (технічні характеристики і т. д.) суд відхилив. Як втім, і всі інші", - написав адвокат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд відхилив 14 клопотань у справі Савченко.