ua en ru

Суд звільнив Фірташа під заставу у 125 млн євро

Український бізнесмен, голова ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ звільнений під заставу у 125 млн євро.

Український бізнесмен, голова ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ (на фото) звільнений під заставу у 125 млн євро. Про це йдеться в повідомленні суду Відня, пише австрійське видання DiePresse.com.

"Затриманий за запитом США за підозрою в корупції український бізнесмен Дмитро Фірташ звільнений під заставу у 125 млн євро", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, кошти пройшли перевірку на походження і вже надійшли на банківський рахунок суду.

Зазначимо, Фірташ 14 березня подав скаргу на рішення Земельного суду з кримінальних справ про звільнення його під заставу у 125 млн євро.

У Group DF офіційно підтвердили, що сьогодні Дмитро Фірташ був звільнений під заставу.

"Я з повагою ставлюся до правових систем Австрії та США і буду доводити свою правоту відповідно до вимог законодавств цих країн, - повідомив Фірташ. - Я переконаний у власній невинності. Цей інцидент є непорозумінням і буде вирішений найближчим часом".

Нагадаємо, увечері 12 березня поліція Австрії затримала у Відні підприємця, голову ради групи компаній Group DF, голови ради Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа. Згідно із заявою поліції, Фірташ був затриманий за запитом Федерального бюро розслідувань США за підозрою у хабарництві і у злочинній змові.

Затримання Фірташа стосується інвестпроекту 2006 р. "Відомо, що дії правоохоронних органів Австрії щодо Дмитра Фірташа не пов'язані ані із ситуацією в Україні, ані з діяльністю групи у Європі та Америці, а стосується інвестиційного проекту 2006 р.", - зазначали раніше у Group DF.

За даними МЗС, затриманий в Австрії Дмитро Фірташ не звертався за консульською допомогою України в Австрії.