ua en ru

Суд залишив під вартою підозрюваного екс-директора Львівського БТРЗ із заставою у 30 млн грн

Суд залишив під вартою підозрюваного екс-директора Львівського БТРЗ із заставою у 30 млн грн Фото: Львівський бронетанковий завод

Колегія Апеляційного суду м. Львова залишила в силі рішення суду першої інстанції

Судова колегія Апеляційного суду м. Львова 7 жовтня, враховуючи аргументи процесуального керівника військової прокуратури Західного регіону, залишила в силі рішення Шевченківського районного суду м. Львова від 2 жовтня про обрання колишньому директору Львівського бронетанкового заводу (БТЗ) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і застосування найбільшої в історії юридичної практики України застави в розмірі 30 млн грн. Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Як повідомлялося раніше, слідчі військової прокуратури Західного регіону України за оперативної підтримки управління Служби безпеки України у Львівській обл. і управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Івано-Франківській обл. 1 жовтня повідомили про підозру екс-директору ДП "Львівський бронетанковий завод" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

"У ході проведення слідчих дій здобуто достатньо доказів підозрювати вказану посадову особу у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем коштами держпідприємства в сумі понад 2 млн грн за попередньою змовою з директором одного із приватних підприємств і з використанням суб'єктів підприємницької діяльності, що мають ознаки фіктивності. Зазначені кошти були виділені державою на ремонт бронетанкової техніки, яку в подальшому мали направити в зону проведення антитерористичної операції на сході країни", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Генпрокуратура підозрює екс-директора Львівського БТЗ у привласненні понад 2 млн грн.