ua en ru

Суд над Корбаном продовжив засідання: онлайн-трансляція

Суд над Корбаном продовжив засідання: онлайн-трансляція Фото: Геннадій Корбан

Печерський райсуд продовжив розгляд запобіжного заходу для Корбана

Печерський районний суд Києва продовжив засідання з розгляду запобіжного заходу для затриманого лідера партії УКРОП Геннадія Корбана. Про це заявила суддя Лариса Цокол, передає кореспондент РБК-Україна.

"Судове засідання оголошується відкритим", - повідомила Цокол.

Разом з тим перед засіданням один з адвокатів Андрій Богдан попросив всіх присутніх дотримувати порядок у залі.

"Будь-які силові методи будуть заважати, в першу чергу, нам", - зазначив адвокат

Суд відмовив захисту Корбана в відвід слідчого

Печерський суд Києва відмовив у клопотанні адвокатів Геннадія Корбана про відвід слідчого. Після цього адвокат Оксана Томчук заявила клопотання про відвід слідчого судді Лариси Цокол, нібито вона, відмовивши у клопотанні про відвід слідчого, діяла упереджено.

Суд у справі Корбана переміщається в іншу будівлю

В ході сьогоднішнього суду захист Корбана подала клопотання про відвід судді Лариси Цокол, яка головувала на засіданні. Автоматичною системою був обраний суддя Володимир Корабань, який знаходиться в іншому приміщенні Печерського суду. Тому судове засідання перемістилося з вулиці Хрещатик, 42А на вулицю Гайцана, 4В.

Справа Корбана все ж буде розглядатися в тій самій будівлі

Повідомляється, що обраний автоматичною системою суддя Володимир Карабань, що засідає в будівлі Печерського суду Києва по вул. Гайцана, 4, буде переміщений в будівлю на Хрещатику.

Суд розглядає відвід судді у справі Корбана

У Печерському райсуді Києва почався розгляд клопотання захисту лідера партії УКРОПщодо відведення слідчого судді Лариси Цокол, яка повинна була встановити запобіжний захід затриманому.

Зазначимо, що одному з правоохоронців стало погано, він втратив свідомість, і його винесли з залу.

Суд відмовив у відводі судді по справі Корбана

Суд відхилив клопотання захисту Геннадія Корбана щодо відводу слідчого судді Лариси Цокол, яка повинна була встановити запобіжний захід.

Прокурор просить суд провести засідання в закритому режимі

Прокуратури подав клопотання провести розгляд питання про обрання запобіжного заходу Геннадія Корбана в закритому судовому засіданні. Він пояснив своє прохання тим, що це дасть можливість забезпечити таємницю слідства.

У свою чергу, суддя Цокол прийняв рішення на місці і відмовила у задоволенні клопотання.

Суд оголосив перерву на 30 хвилин

Суд зобов'язав прокурорів надати адвокатам Корбана матеріали Генеральної прокуратури України (ГПУ), в яких обґрунтовується клопотання про обрання запобіжного заходу для затриманого. Перерву було оголошено для того, щоб адвокати змогли ознайомитися з копіями матеріалів.

Крім того, суд об'єднав розгляд клопотання слідчого ГСУ ГПУ Макєєва про обрання запобіжного заходу для затриманого Геннадія Корбана і розгляд скарги захисту підозрюваного на його незаконне затримання в одне судове провадження.

Нагадаємо, напередодні після перенесення засідання за скаргою захисту Корбана, в суді почалася бійка.