ua en ru

Суд Києва заарештував майно обвинувачених у державній зраді кримських суддів на 200 млн грн

Суд Києва заарештував майно обвинувачених у державній зраді кримських суддів на 200 млн грн Фото: Генеральна прокуратура України

Заарештовані 122 транспортних засоби і 149 об'єктів нерухомості

Печерський районний суд міста Києва підтримав клопотання слідчих управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України та наклав арешт на нерухоме і рухоме майно суддів судів АР Крим та міста Севастополя. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Загалом накладено арешт на 122 транспортні засоби, зокрема на автомобілі преміум класу Toyota, BMW, Acura, Honda, Mazda, Mercedes, а також на 149 об'єктів нерухомості, серед яких квартири, будинки та земельні ділянки в місті Дніпропетровську, Дніпропетровській, Київській, Полтавській та Луганській областях", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, орієнтовна вартість арештованого майна становить 200 млн грн.

Зазначимо, слідчими ГПУ розслідується кримінальне провадження щодо вчинення суддями судів АР Крим та міста Севастополя злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада, тобто надання іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України).

Зокрема, встановлено, що зазначені судді всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим з березня 2014 р. почали приймати протиправно судові рішення на території півострова.

Нагадаємо, в липні ГПУ направила до Верховного суду 276 уявлень на арешт суддів з Криму.