ua en ru

Суд хоче позбавити Гужву права займатися журналістикою

Суд хоче позбавити Гужву права займатися журналістикою Фото: Ігор Гужва

Гужву підозрюють в ухилянні від сплати податків

Суд хоче позбавити колишнього головного редактора газети "Вести" Ігоря Гужву права займатися журналістикою та підприємницькою діяльністю. Про це написала редактор видання Вєсті.Репортер Світлана Крюкова на своїй сторінці в Facebook.

"Суд над Ігорем Гужвою. Він не поїхав, не зник, прийшов до суду. Слідство запропонувало аномальну суму застави - 17 млн ​​грн - за ухилення від сплати податків. Суд хоче позбавити його права займатися журналістикою і підприємницькою діяльністю в Україні, створювати нові проекти", - написала Крюкова.

Вона також вважає, що за фактом - колишні партнери "просто зливають крутого медіа-менеджера на догоду тупого договорняка з діючою владою".

Суд над Игорем Гужвой. Он не уехал, не скрылся, пришел в суд. Следствие предложило аномальную сумму залога - 17 млн грн....

Posted by Svetlana Kryukova on 4 августа 2015 г.

Раніше і сам Гужва заявляв, що слідство хоче встановити йому заставу в 17 млн ​​грн.

Нагадаємо, 29 липня стало відомо, що Гужва залишив посаду головного редактора газети "Вєсті".

Після цього ЗМІ повідомили про те, що екс-головред оголошений в Україні в розшук за підозрою в ухилянні від сплати податків. У відповідь на це Гужва заявив, що це "чергова спроба залякати" його. Він підкреслив, що не збирається ховатися від правосуддя, та 1 серпня повернувся в Україну.