ua en ru

Суд у справі Саакашвілі: сторона захисту заявила відвід суддям

Суд у справі Саакашвілі: сторона захисту заявила відвід суддям Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Суд у справі Саакашвілі оголосив перерву до 14:00

Сторона захисту лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі у Київському апеляційному адміністративному суді заявила відвід суддям. Про це у залі суду повідомив адвокат Михайла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочемо вказати на те, що сьогодні ви слухаєте достатньо складну справу. Подана заява про відвід складу суду достатньо аргументована. Я хотів би стисло донести основні підстави.Суддя Скочок винесла неправосудне рішення, воно було оголошено 3 січня. Ми вважаємо, що дії з боку ДМС є процесуальним шулерством", - сказав адвокат.

Адвокат також заявив, що колегія суду прискорює розгляд апеляційної скарги ДМС.

"Аналізуючи дії з боку того, яким чином в прискореному режимі розглядалися терміни та призначення дати слухання. Колегія суду прискорює розгляд апеляційної скарги ДМС.. і в цьому ми бачимо порушення рівності та змагальності сторін.. Позиція позивача дуже проста та зрозуміла", - додав адвокат.

Адвокат Саакашвілі Павло Богомазов додав, що "ДМС виграла в першій інстанції і зловживає своїм правами".

Однак сторона обвинувачення завила, що підстав на відвід суддів не бачить.

"Судді йдуть до нарадчої кімнати для прийняття рішення. Перерва до 14,00", - сказав суддя.

Зазначимо, прибічники Саакашвілі скандували: "Ганьба" у залі суду, однак обстановка залишалась спокійною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що судді Київського апеляційного адміністративного суду покинули зал суду, де розглядають апеляційні скарги лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі і управління міграційної служби про надання Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту.