ua en ru

Суд над Кернесом відбудеться сьогодні в Харкові, - нардеп

Суд над Кернесом відбудеться сьогодні в Харкові, - нардеп Геннадій Кернес

Попереднє засідання з розгляду справи Харківського мера Геннадія Кернеса відбудеться сьогодні, 31 березня, у Дзержинському районному суді Харкова. Про це написав народний депутат України Антон Геращенко в Facebook.

"Завтра, 31 березня, на 10:30 в Дзержинському районному суді міста Харкова суддею Задорожним, виявляється, призначено підготовче засідання з розгляду по суті справи за підозрою Харківського міського голови Кернеса Г. А. у викраденні, загрозы вбивства, тортурах учасників Харківського Євромайдану", - написав Геращенко.

"У той же час завтра у Києві на 14:00 призначено засідання Вищого спеціалізованого суду з розгляду клопотань Генеральної прокуратури та сторони потерпілих про перенесення слухання кримінальної справи за підозрою Геннадія Кернеса в іншу область", - зазначив нардеп.

Геращенко наголосив, що ані адвокати потерпілих, ані самі потерпілі не в курсі того, що завтра буде засідання обох судів, так як не отримали судових повісток.

Однак, про дату і час засідання отримані дані із заяви адвоката Геннадія Кернеса, поширеної в мережі інтернет.

"Якщо завтра суддя Дзержинського районного суддя Задорожний проведе протягом дня і попереднє засідання, засідання по суті справи, а потім Вищий спеціалізований суд на цій підставі заявить, що, мовляв, раз в Харкові справу початок слухатися, то ми умиваємо руки і не будемо переносити слухання справи в іншу область або, наприклад, в столицю, то в такому разі діагноз судовій системі України зможе поставити кожен, хто був на Майдані і хотів домогтися зміни реального стану справ в країні", - написав нардеп.

Удивительное совпадение ! Завтра, 31 марта, на 10 30 в Дзержинском районном суде города Харькова судьей Задорожным, ок...

Posted by Антон Геращенко on 30 Март 2015 г.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України передала до суду кримінальне провадження стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців.

Зазначимо, захист Кернеса вважає, що суд по його справі повинен пройти в Харкові.