ua en ru

Суд заарештував сина Чернушенка з можливістю застави в 6 млн грн, - ГПУ

Суд заарештував сина Чернушенка з можливістю застави в 6 млн грн, - ГПУ Фото: Антон Чернушенко

Сума застави становить 6 млн грн

Слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого Генеральної прокуратури України (ГПУ) і суд обрав сину екс-голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка - Дмитру Чернушенку запобіжний захід - взяття під варту з одночасним визначенням застави у розмірі 6 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"04 липня 2015 року слідчим суддею задоволено клопотання слідчого Генеральної прокуратури України та судом обрано Д. Чернушенку - сину голови Апеляційного суду Києва А. Чернушенка запобіжний захід - взяття під варту з одночасним визначенням застави у розмірі 6 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 2 липня 2015 р. в порядку ст. 208 КПК України був затриманий автор СМС-повідомлень, який є сином голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка. У зазначених СМС-повідомленнях містилися вказівки про прийняття рішень у судових справах, які розглядаються Апеляційним судом міста Києва.

Надалі Антон Чернушенко здійснював втручання в автоматизовану систему документообігу суду з метою штучного розподілу справ і визначення себе головуючим або суддею у складі колегії, яка розглядає зазначену справу, щоб мати можливість виносити завідомо неправосудні рішення.

Варто відзначити, що Антон Чернушенко пропав відразу ж після того, як Верховна Рада дала дозвіл на його арешт. Як повідомлялося, 1 липня голова Апеляційного суду Києва не з'явився на робочому місці. Зазначалося також, що дружина Чернушенко повідомила про те, що її чоловік у відпустці, а потім спішно завершила розмову.

Пізніше в Генеральній прокуратурі повідомили про те, що знають, де зараз перебуває Антон Чернушенко, правда розголошувати цю інформацію не стали. "Генеральна прокуратура знає, де він знаходиться", - повідомили в прес-службі ГПУ.