ua en ru

Суд заарештував екс-нардепа Медяника

Суд заарештував екс-нардепа Медяника Фото: Медяник заарештований на 2 місяці

Колишній нардеп заарештований на 2 місяці

Печерський районний суд Києва заарештував на 2 місяці колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд постановив клопотання прокурорів задовольнити. Застосувати до підозрюваного Медяника запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці до 4 жовтня", - сказала слідчий суддя Ірина Литвинова.

Сам підозрюваний був доставлений в зал суду.

Медяника підозрюють в створенні терористичного угруповання ЛНР

Медяник підозрюється в організації та створенні терористичного угруповання "Луганська народна республіка", метою якої було повалення державного ладу. Прокуратурою на даний момент зібрано докази ", - сказав прокурор Павло Кожухівський.

Прокурор повідомив, що сторона звинувачення має свідків проти Медяника, відеозаписи протестів і сесійних засідань Луганської обласної ради, а також були проведені відповідні експертизи.

"Якщо до нього не застосувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою - він виїде до Луганська, або окупований Крим, або покине межі країни... метою застосування запобіжного заходу є забезпечення належного процесуального поведінки підозрюваного", - додав держобвинувач.


"Він підозрюється в скоєнні двох особливо тяжких злочинів... У нас була інформація, що він збирався виїхати до Криму... 5 серпня ми отримали постанову суду для затримання Медяника Володимира Юрійовича", - повідомив прокурор.

"Я можу сказати, що від першого до останнього слова - це неправда", - сказав Медяник.

Ні в яких референдумах участі я не приймав, - Медяник

Екс-депутат ВР повідомив, що брав участь в переговорах по звільненню захопленого будівлі СБУ в Луганську в 2014 році.

"По суті я перебував в переговорному процесі з боку держави Україна тиждень. У мене є свідки ... ні в яких референдумах, ні в жодних зборах, ні в яких ходах участі я не приймав", - сказав Медяник.

Екс-парламентар зазначив, що переговори тривали шість діб без зупинок.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України (ГПУ) підозрює екс-депутата Партії регіонів (2012-2014 рр.) Володимира Медяника, затриманого в рамках розслідування справи екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, у сприянні створенню та діяльності так званої ЛНР.