ua en ru

Субсидії у 2019 році скоротять на 16 млрд грн - проект бюджету

Субсидії у 2019 році скоротять на 16 млрд грн - проект бюджету Фото: субсидій буде менше (УНІАН)

Автори проекту бюджету пояснюють скорочення видатків на субсидії заходами щодо удосконалення порядку

У проекті державного бюджету на 2019 рік, який Кабінет міністрів подав до Верховної ради, закладено фінансування надання пільг та житлових субсидій населенню в сумі 55 млрд гривень. Про це йдеться у пояснювальній записці до проекту закону №9000.

Таким чином, у порівнянні з 2018 роком видатки на субсидії скоротяться на 22%, або на 16 млрд гривень.

"В наступному році очікується зменшення витрат на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг у порівнянні з поточним роком. Загальний обсяг видатків на цю мету визначено в умовах поточного року з урахуванням впроваджених заходів щодо удосконалення порядку надання житлових субсидій та подальших кроків для підвищення адресності цієї програми", - наголошується в документі.

Раніше повідомлялося, що 14 вересня Кабінет міністрів України схвалив проект державного бюджету на 2019 рік, в якому закладено зростання доходів порівняно з 2018 роком на 9,0% до 1 трлн 8 млрд грн. Водночас видатки становитимуть 1 трлн 94 млрд гривень, що на 10% більше, ніж у 2018 році.

У той же час, у проекті бюджету пропонується заморозити зарплати держслужбовцям на рівні 2018 року. Це пояснюється тим, що зарплати держслужбовців (і зокрема, суддів, останніми роками суттєво зросли).

Крім того, Кабінет міністрів пропонує скоротити видатки на Раду на 5%, на президента – на 11%, на уряд – на 16%.