ua en ru

Стрілянина в Мукачево: Гройсман закликав до об'єктивного розслідування подій

Стрілянина в Мукачево: Гройсман закликав до об'єктивного розслідування подій Фото: Володимир Гройсман

Спікер ВРУ хоче об'єктивно розібратись, хто винен

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав до об'єктивного розслідування стрілянини під Мукачево. Про це Гройсман заявив сьогодні під час засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розуміємо, що просто так на рівному місці там би нічого не було. Але коли очевидними є питання переділу ринку контрабанди, коли є багато питань тіньових, потрібно зрозуміти наступну річ: правоохоронна система повинна виконувати свої функції бездоганно і ніхто не дозволяв жодному представнику держави, правоохоронних органів займались іншими тіньовими справами, що може викликати величезний негатив з боку, у тому числі суспільства. І звісно, що ніхто не маю права бряцати зброєю, а тим більше направляти її на людину", - сказав Гройсман.

Спікер наголосив на необхідності опустити зброю та об'єктивно розібратись, що відбулось, хто винний, та притягнути його до відповідальності незалежно від того, чи це народний депутат, чи представник правоохоронної системи.

"Має бути дуже чітке розслідування подій і дуже швидке - саме головне. І думаю, що й парламент має визначитись, яким чином взяти участь для того, щоб розібратись, що відбувалось насправді",- заявив Гройсман.

Нагадаємо, перестрілка в Мукачеві сталася вдень 11 липня між представниками "Правого сектора" і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо. В результаті збройного зіткнення були загиблі і поранені. Очевидці повідомили, що сьогодні під ранок у Мукачеві знову були чутні постріли.