ua en ru

Країни СОТ домовилися зняти мита на високотехнологічну продукцію

Країни СОТ домовилися зняти мита на високотехнологічну продукцію Фото: комісар ЄС з торгівлі Сесілія Мальмстрем

Угода торкнеться близько 1 трлн євро світової торгівлі

Європейський Союз (ЄС), Сполучені Штати Америки (США), Китай і більшість країн Світової організації торгівлі (СОТ) домовилися ліквідувати митні мита на високотехнологічну продукцію. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європейської комісії.

"Європейський Союз, Сполучені Штати, Китай та переважна більшість членів Всесвітньої торгової організації (СОТ), які брали участь у переговорах, домовилися сьогодні ліквідувати митні мита на 201 одиницю високотехнологічної продукції", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, мита будуть зняті з таких товарів, як медична техніка, приставки для відеоігор, відеоплеєри, прилади GPS, відеореєстратори, навушники і т. д.

Загалом, угода охоплює обсяги торгівлі в 1 трлн євро і близько 90% світової торгівлі відповідними товарами.

"Це дуже багато для споживачів, і для компаній, великих і малих ", сказала комісар ЄС з торгівлі Сесілія Мальмстрем. "Ми наполегливо працювали, щоб бути посередником цей компроміс між різними країнами, і щоб знайти найкращі рішення для Європи. Ця угода дозволить скоротити витрати на споживачів і бізнес, зокрема, для невеликих фірм, які особливо постраждали від надмірних тарифів в минулому. Також важливо, що ця угода показує, як ми можемо використовувати торговельну політику ЄС з метою стимулювання інновацій в ІТ-секторі - частина нашої економіки, яка має вирішальне значення для зростання Європи і для створення робочих місць", - повідомила Мальмстрем.

Мита будуть скасовані протягом трьох років з моменту впровадження в життя угоди, яке намічено на 1 липня 2016 р.

Нагадаємо, вчора Казахстан офіційно вступив у СОТ.