ua en ru

Країни ЄС рекомендували Єврокомісії обмежити Шенген до 2018 року

Країни ЄС рекомендували Єврокомісії обмежити Шенген до 2018 року Фото: шенгенська зона

Єврокомісії запропонували підготувати відповідну законодавчу базу

Глави Міністерств внутрішніх справ Європейського союзу (ЄС) рекомендували Єврокомісії підготувати законодавчу базу для обмеження дії Шенгенської угоди на два роки. Про це заявив міністр Нідерландів у справах міграції Клаас Дийкхоф, передає BBC.

"Країни-члени Євросоюзу пропонують Єврокомісії підготувати законодавчу і практичну основу для продовження тимчасових заходів по додатковому прикордонного контролю відповідно до статті 26 Шенгенської угоди", - заявив Дийкхоф.

Відповідно до статті 26 Шенгенської конвенції, держави можуть посилювати прикордонний контроль і обмежувати дію Шенгенської угоди протягом двох років "виняткових обставин".

Зазначимо, раніше Австрія, Німеччина, Данія, Швеція і Франція і Норвегія оголосили про посилення прикордонного контролю.

"Якщо прикордонний контроль буде зберігатися протягом двох років, навряд чи коли-небудь знову скасують", - заявив чиновник з ЄС, передає The Times.

Зараз в Шенгенську зону входять 26 держав, який 22 країни є членами ЄС.

Нагадаємо, 5 грудня 2015 року Рада ЄС з юстиції і внутрішніх справ висловився за збереження Шенгенського простору, незважаючи на міграційний криза на континенті.