ua en ru

Столтенберг закликав Росію вивести свої війська зі сходу України

Столтенберг закликав Росію вивести свої війська зі сходу України Фото: Йенс Столтенберг

Генсек НАТО стверджує, що холодної війни між заходом і Росією немає

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що НАТО закликає Російську Федерацію вивести свої війська зі сходу України. Таку заяву було зроблено сьогодні 22 вересня в ході підписання двосторонніх документів між Україною та НАТО, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Те, що я чув сьогодні (на засіданні РНБО - ред.) лише підтверджує і підсилює ту документацію і ту інформацію, яку ми знаємо вже досить давно, яка доводить, що російські військові є присутні на сході України. Я закликаю Росію відвести всі свої війска зі сходу України і в повній мірі виконати мінські угоди",- сказав генсек НАТО та зауважив, що це важливо не тільки для України, а й для Європи.

Разом з тим, Столтенберг зауважив, що НАТО не хотіло б мати конфронтаційні відносини з Росією, але і конструктивні відносини не можливі за умови порушення кордонів України Росією: "Ми не знаходимося в ситуації холодної війни, але також ми не маємо того стратегічного партнерства, яке ми намагалися розбудувати з Росією після холодної війни. НАТО вирішило призупинити фактично співпрацю з Росією, але тримати канали політичного діалогу і політичної взаємодії фактично відкритими, адже ми вважаємо це дуже важливим в такі тяжкі випробування, які ми проходимо зараз",- сказав Генсек та додав, що завдячуючи політичному діалогу можна реалізувати мінські домовленості.

Нагадаємо, сьогодні, 22 вересня, Україна підписала з військовим альянсом НАТО три договори щодо посилення співпраці.