ua en ru

Стець домовився з Facebook про більш ретельний моніторинг українського сегменту

Стець домовився з Facebook про більш ретельний моніторинг українського сегменту Facebook

Сторони обговорили питання блокування аккаунтів українців

Україна домовилася з Європейським офісом Facebook про більш ретельні та виважені підходи до моніторингу українського сегмента FB. Про це написав на своїй сторінці в Facebook міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Так, міністр розповів, що вчора він зустрівся з директором з питань суспільної політики Facebook в Скандинавії, Центральній і Східній Європі та Росії Томасом Кристенсеном і керівником напряму суспільної політики Facebook Центральній і Східній Європі Габріеллою Чех.

"Підняли питання блокування аккаунтів українських політиків, громадських діячів, експертів, а також звернув увагу на проблематику оцінки контенту в соціальній мережі. Представники Facebook підтвердили, що починають з українською стороною діалог про більш ретельні та виважені підходи до моніторингу українського сегмента FB", - написав міністр.

Він також зазначив, що представники Facebook запевнили, що весь моніторинг та аналіз українського сегмента відбувається виключно в операційному офісі в Дубліні (Ірландія) на основі аполітичності і дотримання стандартів соціальної мережі.

За словами Стеця, сторони також обговорили можливість відкриття офісу Facebook в Україні.

Нагадаємо, раніше до Цукербергу зі своєї сторінки в Facebook звертався Президент України Петро Порошенко, який заявив, що "країна потребує українському представництві в Facebook". На це Цукерберг відповів, що "компанія могла б подумати в майбутньому".