ua en ru

Статус учасника бойових дій за 100 днів надано більше тисячі осіб, - Мінсоцполітики

Статус учасника бойових дій за 100 днів надано більше тисячі осіб, - Мінсоцполітики Фото: бійці ЗСУ

Кількість учасників АТО вже складає 101 тис. осіб

Статус учасника бойових дій за 100 днів надано 1 тис. 293 особам. Про це повідомив перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко сьогодні в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні статус учасника бойових дій за зведеними даними на 100 днів надано 1 тис. 293 особам. Крім того, за даними Міністерство охорони здоров'я, інвалідність встановлена 1 тис. 066 осіб, них 55 - це особи з інвалідністю І групи, 269 - інваліди ІІ групи, 738 - інваліди ІІІ групи", - повідомив Шевченко.

Всього, за його словами, кількість учасників АТО вже складає 101 тис. осіб.
Він нагадав, що Кабмін збільшив фінансування протезування потерпілих учасників АТО закордоном до 1 800 неоподаткованих мінімумів - до 2 млн 196 тис. 400 грн, яке буде надаватися тільки після розгляду комісії.

"Ця виплата обумовлена тим, що фактично 14 військовослужбовців, що потребують протезування, на яке виділених коштів не вистачало, а тепер така можливість з'являється, і все складне протезування, яке було обіцяно, відбудеться, в найкоротші терміни", - зазначив Шевченко.

Нагадаємо, згідно з інформацією Міністерства оборони, станом на серпень 2015 р. документально оформлені виплати винагороди військовослужбовцям антитерористичної операції (АТО) за знищену техніку, успішно виконані завдання та участь в бойових діях на суму понад 46,1 млн грн, з цієї суми сплачено 42,3 млн грн.